Ny koordinator på Durgapur hjælper Sandip

Efter Sandip Chatterjee blev leder for Santibari, har der været nok at se til som leder for to projekter. Derfor har Sandip nu fået en hjælpende hånd til den daglige koordinering og administration på Durgapur.

Af Nathalie Emsø

I forbindelse med mit (Nathalie Emsø) besøg på Durgapur i oktober 2016 havde jeg fornøjelsen af at møde den nye koordinator på Durgapur, Suman. Suman er uddannet ingeniør og taler flydende engelsk. I begyndelsen af 2016 besluttede han at opsøge Durgapur for at høre, om de havde behov for en frivillig arbejdskraft til at supplere den daglige koordinering på projektet. Det var et tilbud, Sandip bestemt ikke kunne sige nej til.

– Jeg er utrolig glad for at være en del af Durgapur-familien og har da også store ambitioner for hjemmet. Jeg går meget op i struktur og orden og har specielt tre områder, jeg fokuserer på: uddannelse, sundhed og fastholdelse af elever – også elever med svære udfordringer, fortæller Suman.

Traumatiserede børn kræver interne ressourcer

I 2016 blev det fra den indiske regering besluttet at placere børn med større psykiske udfordringer på Durgapur. Det er en stor udfordring, da Durgapur ikke har medarbejdere, der er uddannet til at håndtere de udfordrede børn.

– På nuværende tidspunkt har vi 10 børn med større psykiske udfordringer. Vi har dog fået tildelt en ekstern til at hjælpe med at håndtere de meget traumatiserede børn, så lige nu går det fremad, siger Suman.

Suman fortæller også, at de formentlig kommer til at få endnu flere udfordrede børn placeret fra den indiske regering i fremtiden, og det bekymrer ham, da det kan være svært at løfte opgaven uden interne ressourcer.

En lys fremtid for Durgapur

Selvom der er flere problemer på Durgapur, som ledelsen bliver nødt til at forholde sig til, så har jeg gennem mit længere besøg oplevet et hjem, som er veldrevet med sunde, glade og dygtige børn og voksne.

Ansættelsen af Suman har klart styrket Durgapur, da han bl.a. besidder en stærk faglighed, der bidrager til børnenes indlæring – specielt i faget engelsk. Sammen med Sandip kan han løfte Durgapur til nye højder, bl.a. med ønsket om en ny integreret skole for de yngste. Så fremtiden ser lys ud for Durgapur.