Du er her: Forside » Projekter » Vi støtter projekter i Bulgarien » Dupnitsa

Dupnitsa

Børnene trives på børnehjemmet Dupnitsa i Bulgarien. De skal flytte, når de fylder 18, men kan få støtte til at gøre en faglig gymnasieuddannelse færdig.

Dupnitsa er et børnehjem i en mindre by af samme navn 60 km syd for Sofia i Bulgarien. Børnehjemmet ligger smukt ved foden af Rilabjergene.

På børnehjemmet bor der ca. 50 børn i alderen 6-18 år. 42 af projektets børn får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn.

Projektet gør en forskel

Dupnitsa er et børnehjem, hvor børnene virkelig trives.

Børnehjemmets leder har desuden åbnet et lille fritidscenter, hvor børnene elsker at komme. Her kan de deltage i mange aktiviteter og få undervisning eller vejledning af frivillige.

Når de unge fylder 18 år, skal de forlade børnehjemmet, også selvom de ikke er færdige med skolen. Bulgarien har en god uddannelsestradition, men vilkårene for børnehjemsbørn er meget vanskelige. Derfor støtter Verdens Børn med bolig, transport og bøger, så de unge kan gøre deres faglige gymnasieuddannelse færdig og bo i to små ungdomsboliger.

Støttet af Verdens Børn siden 2003

Verdens Børn har støttet Dupnitsa siden 2003 ved at tegne fadderskaber for en stor del af børnene. Det har medført store forbedringer: Maden er blevet bedre, og der er blevet råd til at indkøbe flere undervisningsmaterialer og indrette et værksted, et computerrum og en systue.

Der er også blevet oprettet tre aldersindelte b ofællesskaber, og et EU-projekt har gjort det muligt at bygge om og nyindrette lokalerne. Der er bevilget  et solvarmeanlæg til 2016.

De to små ungdomsboliger får støtte af kommunen.

Børnehjemmet ledes med stor dygtighed af lederen, Krassimira Aleksandrova.

Et nyt, statsligt socialprojekt giver mulighed for social og psykologisk hjælp til børn og familier, eller mulighed for adoption. Krassimira Aleksandrova har fået støtte til uddannelsen af Verdens Børn og varetager dette arbejde, både på børnehjemmet og for kommunen. På hjemmet er der desuden et ”blåt værelse” til videoafhøring af børn, som derved undgår afhøring i en retssal.

Støt os

Du kan støtte Verdens Børns arbejde på mange forskellige måder:

Nyt fra projektet

Projektet har ikke været besøgt I 2015, men der er god kommunikation med ledelsen. Ledelsen rapporterer nu årligt om de større børns uddannelse og vedlægger dokumentation fra uddannelsesinstitutionerne. Projektet besøges i juni 2016.

Kontakt

Sct. Joseph Development Trust , Genguvarpatti 625203, Periyakulam Taluk, Theni District, Tamil Nadu 8, South India.

Projektnummer: 1301, 1305 og 1306.

Sct. Joseph’s hjemmeside

Find byen Periyakulam Taluk (Google Maps)

Projektansvarlig: Wagn Winkel