Du er her: Forside » Projekter » Vi støtter projekter i Indien » Albella Boys Home

Albella Boys Home

Albella Boys Home er et utroligt velfungerende børnehjem ved foden af Himalaya. Mange af børnene er tibetanske flygtningebørn.Børnehjemmet Albella Boys Home ligger smukt placeret i bjergene omkring Himalaya i Darjeeling-distriktet i den allernordligste del af Vestbengalen i Indien.

Det er et børnehjem for 120 drenge. Desuden er der tilknyttet 57 hjemmeboende drenge og piger, som får mulighed for at gå i skole. 151 af projektets børn får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn.

Projektet gør en forskel

Mange af drengene på børnehjemmet er flygtningebørn af tibetansk afstamning. De fleste af de hjemmeboende børn kommer fra fattige familier, der er ramt af spedalskhed.

Området er indimellem præget af store problemer af politisk karakter. Heldigvis er det altid lykkedes at forhindre, at børnehjemmet bliver skueplads for de ofte voldsomme modsætningsforhold i samfundet.

Det er opløftende at se, hvordan mange af børnene bryder med deres sociale arv og skaber sig et værdigt og godt liv. Uden fadderskabsstøtte var dette ikke muligt.

Støttet af Verdens Børn siden 1980

Verdens Børn har støttet projektet siden 1980, hvor projektet startede.

Projektet bliver drevet af en tidligere elev, Heshron Rahmi, og hans kone Ebi, som er læge. Heshron og Ebi er meget ambitiøse på børnenes vegne og bakker op om ethvert ønske om uddannelse med støtte og opmuntring.


Se filmen: Albella Boys Home

Filmen om Albella Boys Home giver et lille indkig i dagliglivet på børnehjemmet. En tidligere og en nuværende Albella-dreng fortæller om, hvordan de på hjemmet fik muligheden for et godt liv.

Morten Lundrups film er optaget i 2014.

Giv støtte

Du kan støtte vores arbejde på mange forskellige måder:

Bliv medlem af Verdens Børn

Som medlem bliver du en del af en lille, uafhængig hjælpeorganisation.

Kontakt

Hanne Gregersen
hg@verdensboern.dk
Tlf. 86 44 50 95