Du er her: Forside » Projekter » Vi støtter projekter i Indien » Sct. Joseph Development Trust (Nyt Liv)

Sct. Joseph Development Trust (Nyt Liv)

Gadebørn, handicappede børn, forældreløse børn og andre udsatte børn får undervisning og et hjem gennem Sct. Joseph Development Trust.


Sct. Joseph Development Trust (Nyt Liv) driver en række børnehjem i det sydlige Indien og støtter særligt fattige børn, der bor hjemme. 490 af børnene får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn.

Drengehjemmet Pudu Yugam

Pudu Yugam i industribyen Dindigul er et børnehjem for 36 drenge, der har levet som gadebørn. 24 af børnene får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn.

På børnehjemmet bliver drengene tilbudt bolig, mad, hygiejne, undervisning og tryghed i stedet for det snavsede, farlige børnearbejde eller den kriminalitet, som de ellers ville være henvist til i byen.

Der bor voksne på hjemmet for at skabe en hverdag med tryghed, rutiner og sociale rammer, som findes i en normal kernefamilie. Institutionen er et lukket område på grund af børnenes kriminelle baggrund, men flere af de store drenge er under uddannelse uden for institutionen.

Børnehjemmet får økonomisk støtte fra de indiske myndigheder.

Handicaphjemmet Puthu Udhayam

Puthu Udhayam er et hjem for ca. 50 børn med fysiske og mentale handicap. 20 af børnene får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn.

På handicaphjemmet bor børnene og de unge under gode forhold (efter indiske forhold). De får undervisning og træning, der kan være med til at udvikle deres ressourcer, forbedre deres muligheder i livet og ikke mindst forbedre deres livskvalitet.

Målet er at give de handicappede børn og unge mulighed for at blive integreret i deres lokalsamfund igen. Man tilstræber, at børnene bor på hjemmet i begrænset tid og derefter flytter hjem til deres forældre igen.

Hjemmet er opført for midler fra en australsk donor, og Verdens Børn støtter driften i det omfang, vi kan skaffe faddere til børnene. En dansk sponsor har betalt og opført et særligt sanserum på stedet.

Børnehjemmet Pudu Punal

Pudu Punal er et børnehjem for 160 piger og småbørn. De fleste af børnene er helt eller delvis forældreløse.

Pigerne er fordelt efter alder i otte huse, som ligger i tilknytning til fælles faciliteter. I hvert hus bor der 10-12 piger.  De mindste piger bor sammen med en kvindelig medarbejder, som forsøger at påtage sig den moderrolle, børnene har brug for. De store piger har udpeget ”en leder” – ofte den ældste.

32 af børnene er små drenge. Når de fylde fem år, bliver de flyttet til et drengehjem.

Pigehjemmet Pudhu Vasantham

Pudhu Vasantham er et pigehjem. Der lægges vægt på det særlige behov for, at især piger kan få en tryg og selvstændig voksentilværelse.

Landsbyinitiativet

Projektets landsbyinitiativ støtter en række børn, der bor hjemme hos deres forældre i fattige landsbyer i området. Fadderskaberne fra Verdens Børn betaler børnenes skolepenge, skoleuniformer og skoleudstyr.

Desuden bliver der arrangeret særlig støtteundervisning og lektiehjælp, for at børnene kan klare sig bedst muligt.

Støttet af Verdens Børn siden 1974

Verdens Børn har samarbejdet med Sct. Joseph Development Trust siden 1974 .

Lederen af projektet hedder Brother Sebastian. Han og hans medarbejdere arbejder også med en række andre sociale programmer i områdets landsbyer: De støtter organiseringen af kvindegrupper og giver dem mikrokreditter og rådgivning, så de kan starte aktiviteter, der giver indtægter og forbedrer familiernes økonomi. Organisationen starter også grupper for fattige bønder og lærer dem at hjælpe hinanden og købe redskaber, kunstgødning og såsæd i fællesskab.

Sct. Joseph Development Trust modtog den meget ærefulde pris som den bedste NGO i delstaten Tamil Nadu i 2006.

Støt os

Du kan støtte Verdens Børns arbejde på mange forskellige måder:

Nyt fra projektet

I forbindelse med en 70 års fødseldag har Happy Home modtaget en donation på 7.000 kr. Efter fødselarens ønske vil pengene blive brugt til et socialt arrangement for børnene. Det betyder, at der i år bliver mulighed for en udflugt for alle Happy Homes ca. 200 børn. Da Happy Home ligger i bjergene, vil udflugten gå til havet. Det bliver en dejlig oplevelse for børnene.

Kontakt

Happy Home, P.O. Box 89, St. Thomas Church Road, Udhagamandalam-643001, The Nilgiris, Tamilnadu, South India.

Tlf. 0091 9943044891 og 0091 9894155322

Projektnummer: 1308 og 1318.

Find byen Ooty (Google Maps)

Projektansvarlig: Hanne Matthiesen