Du er her: Forside » Projekter » Vi støtter projekter i Uganda » Madera Girls Primary School

Madera Girls Primary School

Eleverne på pigeskolen Madera i Uganda kommer fra fattige familier. Nogle af pigerne bor på skolen.

Madera Girls Primary School ligger i Soroti distrikt i Østuganda. Det er en grundskole med syv klassetrin.

Alle skolens ca. 750 elever er piger, hvoraf ca. 350 er kostelever. 200 af projektets børn får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn.

Projektet gør en forskel

Verdens Børn støtter fortrinsvis skolens dagelever. Det er ca. 130 piger fra fattige familier i området. Fadderbeløbet dækker morgenmad og frokost hver dag, et sundhedstjek, ekstraundervisning i de tre højeste klasser i ferierne, en uniform samt hjælp til skolematerialer som blyanter og kladdehæfter.

Derudover støtter Verdens Børn ca. 40 børn, som bor på skolen og kommer fra meget ressourcesvage familier.

Endelig bidrager Verdens Børn til skolepenge for ca. 30 piger, der er fortsat i mellemskole på andre skoler eller er i gang med en højere uddannelse.

Støttet af Verdens Børn siden 1995

Verdens Børn har støttet skolen siden 1995. Vi har givet penge til bygning af en skoleblok, en lærerbolig og en lagerbygning, bidraget til renovering af lærerboliger efter en stormflod og betalt bygning af en spisesal og et køkken. Endvidere har vi skaffet undervisningsmateriale, computere og printere samt nye skolemøbler.

Derudover har vi sørget for etablering af en vandboring inklusive opsamlingstanke og tappesystem samt etablering af latriner. Endelig har vi bidraget til en generator, så skolens elforsyning kan sikres ved strømnedbrud.

Skolens leder hedder Sr. Elizabeth, og hun er nonne.

Støt os

Du kan støtte Verdens Børns arbejde på mange forskellige måder:

Nyt fra projektet

Skolen håber endelig til skolestart i september 2016 at få  den obligatoriske 9. og 10. klasse. For Romabørn, især piger, som ofte bliver gift efter 8. klasse, betyder det, at de kan få en faglig uddannelse. Familierne tillader sjældent pigerne at fortsætte i faglig gymnasium i byen Pleven, men de vil få mulighed for at fortsætte deres uddannelse lokalt. Samtidig betyder flere elever på skolen en forbedring af skolens økonomi.

Kontakt

Mechka, 5843, Mechka, Pleven Municipality, Bulgarien.

Projektnr: 1302.

Find byen Mechka (Google Maps)

Projektansvarlig: Astrid Møller